donderdag 15 augustus 2013

Dag 20: Disneyland

Het ontbijt werd precies op tijd bezorgd. Niet zo goed geslapen vannacht door Alain die ontzettend veel moest hoesten en proesten. We werden dus gewekt door de room service om kwart voor 8. Lekker continentaal ontbijt met extra melk en croissantjes. Ook voor mij zat er jus d'orange bij, die ik op het bed heb gemorst. Gelukkig hoef ik die zelf niet te verschonen ;)

Doordat we op tijd werden gewekt, hadden we nog genoeg tijd om te douchen en aan te kleden om het busje te halen van 9.30. We zaten bij een groep Nederlanders in de bus, ook Duitsers gingen mee. Het was een kwartiertje rijden er naar toe. We moesten nog kaartjes kopen bij de ingang. Daar ging een smak  vakantie budget aan op! Gewoon voor een dagkaart betaal je al $ 92!!

Maar wat hebben we genoten en wat is die fastpass ideaal. Je hoeft er niks extra's voor te betalen en het is zo makkelijk. Eerst liepen we door Main Street naar Tomorrowland. Daar hebben we fastpass kaarten voor Star Tours gehaald. We wilden het ook gelijk voor Space Mountain doen maar je kon er maar 1 tegelijk halen. Bij Space Mountain was er een wachttijd van 30 minuten en dat kwam goed uit want dan konden we dat eerst doen en daarna terug naar Star Tours. Space Mountain was hier anders als in Parijs. Deze ging niet op zijn kop, maar keihard door het donker met lichteffecten en geluid. Echt heel gaaf!

We wilden eigenlijk gelijk in Star Tours maar bij Buzzlightyear stond er maar 10 minuten wachttijd dus die hebben we tussendoor ook gedaan. Die is wel hetzelfde als in Parijs, dus in een karretje zitten en met een lichtpistool op de aliens schieten. Alain had de hoogste score!

Daarna is Star Tours met de fastpass. Je had daarvoor een aparte terugkom ingang. Binnen 5 minuten zaten we er al in. Dit is een rit gebaseerd op Star Wars en dan zit je in een simulator. Die je dan helemaal heen en weer schud.


Hierna was het tijd voor wat rustigers, dus drinken gekocht en gezellig een boot tochtje gedaan in It's a Small World. Dit lijkt heel erg op Carnival in de Efteling. Je gaat hier dan met een bootje varen langs allemaal poppen van alle landen met een deuntje die de hele dag in je hoofd blijft hangen.

We wilden ook nog in Nemo gaan maar daar stond een megarij en de wachttijd was 45 minuten. Dat vonden we te lang. 


Bij Mickey's Toontown kon je ook voor een rit van Rodger Rabbit een fastpass haken dus dat hebben we eerst gedaan en daarna daar rondgelopen. Dit was een soort Mickey en Minnie Mouse dorpje. Met grappige huisjes en attracties. Hier hebben we met z'n viertjes een kleine pizza gedeeld en in het huis van Minnie rondgekeken. Daarna gingen we in de taxi rijden van Rodger Rabbit.....wat een rit! 

In Fantasyland waar we aanbeland waren, was het ook erg druk. Bij alle ritten stond minstens 45 minuten. De meeste waren voor de kleinere kinderen dus zo erg was het niet. Alleen jammer van Peter Pan, die is altijd erg leuk!

Doorgelopen naar Frontierland, door het kasteel van Doornroosje heen, naar het land van de cowboys. Daar eerst een show bekeken in de Golden Horseshoe. Denk dat je hiervoor echt Amerikaans moest zijn, want die deden volop mee. We hebben hier ondertussen weer wat gegeten, Chili Cheese Fries. Lekker!

Ietsjes verderop was Splash Mountain die we erg graag wilden doen, dus daar weer een fastpass voor gehaald. We konden hiervoor over 2 uur terug komen, de normale wachttijd was 75 minuten!! Ondertussen kan je dan gewoon andere dingen doen. We wilden in Winnie The Pooh, maar die ging net sluiten omdat ze een storing hadden. Helaas.....op naar de volgende rit. Dat werd het spookhuis. Met een lift naar beneden, waarbij de schilderijen eerst heel lief lijken maar dan toch wat eng worden. Beneden gingen we in karretjes door het spookhuis heen. Best eng....

In Disneyland mag je maar op 2 plekken roken in heel het park, dat was hier in de buurt dus hebben we dat ook maar tussendoor nog gedaan. Hierna gingen we in Pirates of the Carribean. Ook hier ging je weer  met een bootje doorheen, nu tussen de piraten door. En natuurlijk Jack Sparrow!

We gingen hierna gelijk fastpassen halen voor indiana Jones. Ben wel benieuwd of dit het zelfde is als in Parijs. Hiervoor was de tijd wel krap. we waren pas om half 9 aan de beurt en de bus zou ons al halen om 9.20 bij de uitgang. Nadat we de kaartjes gehaald hadden, gingen we eerst in de rij staan bij Jungle Cruise. Een half uurtje wachten voor een ritje door de jungle.....grappige man in de boot maar eigenlijk was dit niet iets bijzonders. Daarna weer even kijken bij Nemo of daar de rij al korter was. Onderweg kwamen we langs de Matterhorn, een bobslee rit door een berg heen. daar stond bijna geen rij dus gingen we dat maar proberen, Na 10 minuten ofoz waren we al aan de beurt. dit was ook al zo'n snelle en wilde rit erdoorheen. Gaaf hoor!

Helaas stond bij Nemo nog steeds een lange rij dus die hebben we maar uit ons hoofd gezet.

We liepen weer terug naar Adventureland om daar wat te eten en misschien proberen om eerder in Indiana Jones te gaan. Ondertussen gingen al veel mensen bij de waterkant zitten en gingen ze bepaalde vakken afbakenen. Terwijl de show pas om 21 uur zou beginnen.....

Na het eten gingen de kinderen nog in de Tarzan Treehouse terwijl wij omstebeurt naar de rook gedeelte gingen. Toen proberen bij Indiana Jones, bij de controle zei ze wel dat we te vroeg waren maar we mochten gelukkig wel doorlopen. Dit duurde toch ook nog wel een kwartiertje. We stonden eindelijk vooraan, maar het karretje dat eraan kwam, mochten we niet instappen. En waarom niet?? Er zat een beroemde ster in!! Dat donkere meisje van Jessie, van Disney Channel. Megan wist haar echte naam....ik zei nog dan moet je haar roepen maar dat durfde ze niet. Wel grappig om haar zo in het echt te zien!

Nu waren we ook aan de beurt. Weer een wilde rit met een auto door de omgeving van Indy crossen....wat een afsluiting!

Nu snel naar de bus lopen, onderweg nog wat winkels meegepakt maar we hebben ons ingehouden. Hier niks gekocht!

We waren ruim op tijd en moesten nog even wachten. Na 5 minuutjes kwam de bus. Er was nog wat commotie want niet iedereen was er, maar daar had ze lak aan want tijd = tijd en ze reed gewoon weg. Dan moesten ze maar de latere bus nemen, dus 2 uur wachten ;)

We waren voor tienen nog bij het hotel en wij hadden wel trek in een drankje na zo'n drukke dag. De kinderen wilden gelijk naar de kamer dus gingen we alleen. Alain nam een Knotts whisky en ik een Hawain Waves. Soort pina colada. We zagen dat ze bij de bar een soort mega vaas vulden met allerlei soorten drank, ijsblokjes en wat spuitwater erin. Echt een mega cocktail. Op de kaart stond die en het was een Nuclear Meltdown. Die hadden ze ook in een kleinere versie dus die hebben we later meegenomen naar de kamer. Daarna heerlijk geslapen ;))

Geen opmerkingen:

Een reactie posten