zaterdag 10 augustus 2013

Dag 17: San Diego

Vandaag staat voor de hele dag Sea World op het programma!

De kinderen (en wij ook) hebben er zin in!

Het busje haalde ons op om 9.30, we hadden nog niet ontbeten dus dat gingen we in het park maar doen.

Vanaf het hotel was het maar een kwartiertje naar Sea World dus dat ging allemaal snel. Er stonden al een hoop auto's op de parkeerplaats. We moesten nog kaartjes kopen, die konden we ook in het hotel al halen maar daar kregen we geen ANWB korting en die kreeg je bij het park zelf wel. Dat scheelde $ 7 pp dus x4. Tel uit je winst! De kaartjes zijn al duur zat dus alles is dan meegenomen. 

Eenmaal in het park gingen we op zoek naar wat eten. Natuurlijk kom je eerst langs allerlei kraampjes en winkeltjes met leuke dingetjes van Sea World maar we hebben de verleiding weerstaan. We namen 3 tosti's en de kids kregen allebei een Sea World beker. Die kan je dan voor een dollar weer laten vullen. Dat scheelt ook weer voor de hele dag. En wij kunnen dat ook drinken! 

Naast het eettentje lag The Manta, de nieuwste achtbaan, daar gingen we gelijk in. Er stond bijna geen rij en we waren binnen 10 minuten aan de beurt. Leslie en ik gingen samen, we hadden het niet goed geteld dus we waren eerder dan Alain en Megan. Je werd keihard afgeschoten, daarna heel hard en met veel bochten over de achtbaan. Niet op zijn kop, maar dit was wel een hele gave achtbaan!

Hierna gingen we naar de dolfijnenshow. Heel Amerikaans allemaal, erg over de top, maar de kinderen vonden het geweldig! Ze maken er ook echt een show van, met muziek en dans, veel spectaculaire duiken en sprongen.

De Shamu show is toch wel het hoogtepunt van Sea World, helaas werden we te vroeg opgehaald om de avond show nog te zien dus gingen we naar de middagshow. Die was natuurlijk ook weer geweldig! Fantastisch hoe ze die mega beesten kunnen trainen. De trainers gaan zelf niet meer in het water sinds er een dodelijk ongeluk is gebeurd. Een van de orka's drukte toen een trainer naar beneden en die kon niet meer boven komen en is verdronken.

Voor de show begon, moesten ook alle militairen gaan staan zodat ze een applaus kregen van het publiek voor alle bewezen diensten. Ten kon het spetteren beginnen! Bij de dolfijnenshow zaten we ook in de Wet Zone maar tot Megans teleurstelling werden we niet nat. Nu ging ze met Leslie op de 2e rij zitten zodat ze echt nat zouden worden. Wij gingen wat hoger zitten ;)

En nat....dat werden ze!! Helemaal doorweekt zelfs en geweldig dat ze dat vonden, hahaha!

Gelukkig scheen de zon goed vandaag dus het zou wel snel droog worden.

Op naar Shipwreck Rapids, soort piranha zoals in de Efteling, om nog natter te worden. En opnieuw zeiknat geworden, vooral door de waterkanon die langs de kant stond. Later kwamen we er achter dat je die zelf kan bedienen door een quarter erin te doen en dan de mensen nat spuiten. Ze hadden ons dus goed te pakken! Ook onder de waterval werden we nog een keer nat.

Nu echt ff opdrogen hoor! Een stukje wandelen in de zon.....

bij de Dolphin Encounter kon je de dolfijnen van dichtbij zien en als je geluk had, ook aaien. megan had dat geluk net niet en ze was er erg verdrietig van. megan is dan verdrietig en boos dus dat was ff een minder moment. snel maar weer verder kijken. onderweg hebben we nog The Wild Artic gedaan, met een helikopter simulator naar de Noordpool gevlogen, daar de ijsberen en pingu├»ns bekeken. 

Ook de show Pets Rule gezien, daar merkt ik dat mijn armen nogal verbrand waren. De kinderen had ik wel ingesmeerd vanmorgen maar ik was mezelf vergeten! Alain was ook flink verkleurd, dus hier maar wat zonnebrand opgedaan. Meestal is het dan te laat.....

De rit Journey to Atlantis hebben we ook gedaan, soort wild waterbaan, maar natuurlijk vrij heftig! Super!! Nog een keer The Manta wilden de kinderen heel graag, dus gingen we daar weer heen. De wachttijd was nu wel wat langer maar ach dat hadden we er wel over. Nu gingen de kinderen samen en Alain en ik. Hahah wat stoer weer! Het liefst gingen ze gelijk weer maar we gingen nu wat eten voordat we weg moesten. Ook bij het eten was het nu druk, dus weer in de rij staan voor pizza. Gegeten en nog wat rondgekeken en toen was de dag alweer voorbij. Wat gaat dat toch snel! 

We werden op tijd gehaald en in de kamer gedoucht en zzzzzzzzz


Geen opmerkingen:

Een reactie posten