maandag 29 juli 2013

Dag 7: Mammoth Lakes - Death Valley

Vanmorgen weer rond half 8 wakker, het ontbijt in het hotel zag er niet zo bijzonder uit. Dus hebben we uitgecheckt en in het dorpje bij Toomey's wat gegeten. Lekker buiten op het terrasje in het zonnetje. 


Hierna koers gezet naar Vons, supermarkt, want de voorraden waren al geslonken. Wat koekjes, chips en drinken gekocht. Daarna naar Erick Schat's Bakkery gereden, dat is iets met Nederlands eten en voorouders, wat een drukte daar zeg! Het leek wel een mierenhoop!

We hebben churros genomen en nog iets wat ook erg lekker was.

Daarna was het mijn beurt om te rijden voor het eerst!

In het begin was het ff wennen, maar daarna ging het allemaal vanzelf.


Onderweg begon het ook nog te regenen......toen weer droog, maar toen we eenmaal in Death Valley waren, barstte het los. Wat een weer zeg! Dan zeggen ze dat het zo lang hier niet heeft geregend, maar nu kwam het echt met bakken uit de hemel. Heel veel los grind en steen op de weg, op sommige punten was het ook gewoon eng. Alain heeft aan het begin weer het stuur van me overgenomen, precies op tijd! Er lagen mega rotsen op de weg die ook vaak niet te vermijden waren. Toen we bij Paramint Springs waren, zagen we een tractor die waarschijnlijk puin ging ruimen. 

Onderweg passeerden we ook Stovepipe Wells, waar we gestopt zijn voor een ijsje. Ook heeft Leslie een zakmes gekocht met zijn naam erop en megan een pen. Hier was ook een visitor center dus daar een plattegrond van Death Valley gehaald. We hoefden niet te betalen want we hadden bij Yosemite een America the beautifull pas gehaald waarmee je 1 jaar lang de National Parks kan bezoeken.

Het plan was om eerst naar Badwater te gaan, daarna Devil's Golf Course en nog Artist's Pallette meepakken. Onderweg zagen we al dat we niet naar Devil's golf Course konden omdat het een onverharde weg is, en dat ging niet meer door het noodweer. Wel reden we door tot Badwater. Dt is het laagste punt in het westelijke halfrond, 86 meter onder zeeniveau!  Eenmaal daar stapten we uit de auto en er kwam gelijk een Ranger auto aan die om riep dat iedereen weg moest omdat ze de weg gingen afsluiten. Wij nog wel ff snel wat foto's genomen, we waren niet voor niks daarheen gereden.....toen het wat te lang duurde, niet alleen wij!, ging ze weer roepen dat we het gebied moesten verlaten. Snel in de auto stappen wen wegwezen..... Dat hebben we dan maar gedaan. Op de terugweg zagen we dat artist's Pallette wel nog open was, dus zijn we die weg terug gereden. Dat was heel mooi met schitterend gekleurde bergen/heuvels. Hier ook uitgestapt en zelfs nog een stukje gelopen. Het was nu toch niet warm...

Eenmaal bij Furnace Creek begon de zon weer door te breken, en konden we gelukkig toch nog zwemmen. Alhoewel als je eruit kwam, was het toch best frisjes. Ik kreeg gewoon kippenvel!

Omdat we gisteren al uitgebreid hadden gegeten, hebben we vandaag 2 pizza's afgehaald en hier op ons terrasje opgegeten. Heel gezellig om met z'n viertjes zo buiten te zitten met een drankje en een hapje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten