maandag 29 juli 2013

Dag 6: Madera - Mammoth Lakes

Vandaag begin de dag om 7 uur. Gelukkig had ik gisteren al het meeste ingepakt zodat we daar niet veel aan hoefden te doen. Dus het was aankleden en wegwezen. Eerst uitgecheckt en toen natuurlijk ons gratis ontbijt genomen. Hoe snel het gisteren ging, hoe langzaam het vandaag was. Onze serveerster vergat de helft, kregen niet genoeg bestek....pffff. Misschien dat het ermee te maken heeft dat het zaterdag is vandaag en dus drukker, maar het was wel vervelend.

Vandaag moesten we helemaal door Yosemite heen rijden om bij ons hotel te komen. We zijn om 9 uur vertrokken. Het duurde natuurlijk weer 2 uur voordat we een stuk in het park waren. Onderweg nog een plaspauze gehad.....hier waren wel gewone toiletten. Bij White Wolf Lodge hebben we sandwiches gekocht om te lunchen. Daarna bij Olmstead Point nog gestopt en geklauterd op de rotsen om mooie foto's te maken. We wilden ook stoppen bij een Lake maar het was ineens erg donker en wat kouder. Via de rest van Tioga Road zijn we verder gegaan. mooie route maar je moest ook een eng stukje in de bergen naar beneden rijden. zelfs alain had het niet breed....gelijk doorgereden naar Bodie, the ghost Town. Onderweg moesten we 3 mijl via een overharde hobbelweg er naar toe en het begon precies te regenen....beetje eng om zo te rijden dus ik was blij dat alain achter het stuur zat. Erg indrukkend om te zien dat mensen ineens daar vertrokken zijn en gewoon alles hebben achter gelaten. Door ramen kon je naar binnen gluren en alles was nog in originele staat. Er stond nog maar 5% aan gebouwen van wat er origineel was. We hebben de folder ervan gekocht die Leslie nu in de auto zit te lezen. Helaas mocht je niet de mijnen zelf in omdat dat te gevaarlijk was. Na een uurtje gingen we verder naar ons hotel in Mammoth Lakes. Op een gegeven moment toen we in het dorp waren, wist de Tom Tom de weg niet meer. En wij dus ook niet ;) gelukkig had ik wel het adres en ongeveer wist ik wel. Wij de berg op, halverwege had Alain zoiets van we rijden niet goed...maar ik zei dat het wel klopte dus reden we nog wat verder....en ja hoor op een gegeven zagen we het hotel. Een heel groot gebouw met verschillende bij gebouwen. Bij het inchecken vroegen ze aan ons of we al ingecheckt hadden. Nee dus.... Of dat er iemand van onze familie al was geweest, nee ook niet. Dus ik vroeg of er iemand anders op onze naam had ingecheckt maar daar deed ze een beetje vaag over. Er kwam iemand anders bij die ook op de computer ging kijken en tikken. Eindelijk kregen we een kamer! Nadat we de auto in garage hadden gezet en alle etenswaren eruit, want ook hier hebben ze beren, gingen we naar boven. Nou we hebben een mega kamer! Met keuken en een aparte slaapkamer. Leslie en megan hadden een bed die uit de muur getrokken moest worden. We zijn gelijk naar het zwembad gegaan en de jacuzzi, die heel erg warm was. Megan zei dat het een menselijke stoofpot was.

Later gingen we lekker eten bij het hotel zelf, goed eten wel wat duurder, maar nu ook een keer een glas wijn erbij en toetjes genomen ! We zaten allemaal propvol!

Op de kamer nog wat op internet gekeken en toen gaan slapen.

1 opmerking:

  1. Wat een leuk en relaxt verslag tot nu toe. Jullie hebben zeker al een hoop leuke dingen gedaan en veel moois gezien!

    Laura (AA)

    BeantwoordenVerwijderen